Boerboel – en Sør Afrikansk Mastiff

Per i dag anslås det å være ca 1000 individer i Norge og første Boerboel kom til Norge fra Danmark i 1999.

 

Vi i miljøet merker en økende interesse og kunnskap om mastiff-raser generelt og da også Boerboel. Dersom du ønsker å gå til anskaffelse av Boerboel, gjør hjemmeleksen din og velg en oppdretter som kan veilede deg i kjøpet ditt, og ikke minst være en ressursperson for deg og din Boerboel i fremtiden. Ikke velg en person som har avlet på sin tispe og en bekjent sin hannhund fordi begge hundene er "fine". Ta kontakt med andre BBeiere og engasjer deg gjerne på vår facebook-side hvor det deles masse informasjon og hvor du kan stille spørsmål og få svar fra eiere med kunnskap og erfaring.

Så å si alle førstegangskjøpere ”forelsker” seg i den første oppdretteren eller valpekullet de møter. Sånn er det bare og det er helt menneskelig. Man går i en type euforisk sky når en endelig møter hundene man har drømt om og får lære litt mer enn man visste fra før. Vi råder til å ha is i magen, lete videre og så gjør deg opp din mening.

zoloogbasse

Som potensiell valpekjøper av BB i Norge skal du ta hensyn til om oppdretter er registrert i SABT / BBI eller EBBASA.

Alle hunder som brukes i avl skal det utstedes helseattest på fra veterinær. Pass på arvelige faktorer som: Hofteleddsdysplasi (HD), albueleddsdysplasi (AD), entropion / ectropion (øyelidelser) og vaginal prolaps.

Når valpen din er i en alder der den kan bedømmes, minimum 12 mnd, under forutsetning at valpen har fått med stamtavle fra registrert oppdretter, og får en bedømningsscore på 75% eller høyere, vil du ha det som defineres som en ekte boerboel og som nå eventuelt er godkjent for videre avl.

Ta gjerne kontakt for mer informasjon. Fra oss får du ingen anbefalinger ang. hvilken oppdretter du skal bruke, men nøytral og generell innføring i hva du bør spørre om, se etter og ønske deg.