Dogs in car

Tips som er greie å ta med seg om du skal ut å reise: 

Skal du ut å farte i langstrakte Norge, enten du skal langt eller bare rundt hjørnet, så er det noen saker som alltid er lurt å ha med. Du vet aldri hva som kan skje og det er så deilig og da vite at du er forberedt: 

 

Kart og Pass

* Ha alltid vann liggende tilgjengelig.
* Ha med førstehjelpsutstyr tilpasset hunden. Det er ikke bare du som kan råke ille ut.
* Ha med kopier av hundens papirer. Det er ikke alle som jobber under loven som er bekjent med rasen.
* Det kan være lurt å ha med et ekstra halsbånd/kobbel.
* Sjekk/vær sikker på at hunden er registrert i Dyreidentitet.no. Om den ikke er det, så vil det ikke komme opp noen eier når noen sjekker chippen om hunden skulle komme bort. (De samarbeider også med European Pet Network, slik at hunden kan identifiseres opp mot eier om hunden skulle forsvinne mens du er utenlands).

DYREKLINIKK.NO skal ha oversikt over samtlige klinikker i Norge. Kjempegrei om du ikke er i nærheten av din faste veterinær, men trenger hjelp ute på reise. (Bruk søkemotoren FILTRER KLINIKKER til høyre for og lettere finne fram til den klinikken/området du ønsker.) 

Skal du utenlands?

Europakart

En ting som er litt viktig å ha i bakhodet er at i noen europeiske land (og i resten av verden) så står boerboelen på landets forbudsliste. Dette må tas i beregning når du skal ut å reise. Sjekk opp reglene for de landene dere skal til før dere drar! Regler kan forandre seg på et øyeblikk uten at vi i NBB nødvendigvis klarer å fange det opp. Skal du ut å reise med en så stor og muskuløs hund som BBen så er du nødt til å gjøre hjemmeleksa di!

Det er DIN jobb å undersøke hvilke risker du drar om du velger å ta med deg BBen din på tur, det være seg korte visitter, gjennomreise eller langferie.

 

Det finnes land som har strenge unntaksregler for turistraser, men en skal ikke stole på at uskyldige turister ikke blir offer for feilbehandlinger og misforståelser. Så om du kan unngå å reise/ta med BBen din i forbuds/restriksjonsland så gjør for all del det.. Ta kontakt med landets myndigheter og forhør deg før du reiser. Det kan være lurt å starte med landets konsulat i Norge/Norden. Norsk UD har et nedlastbart dokument over alle konsulatenes kontaktinformasjoner. UD - Diplomatiske forbindelser

Og i denne tiden vi lever i så er det flust av foraer du kan formidle spørsmålene dine på, f.eks diverse BB-sider på Facebook. Kom i kontakt med noen som faktisk bor i det landet du ønsker å reise til. De kan kanskje være til hjelp med å finne fram til rette instanser hva det gjelder riktig informasjon.

Glem for all del ikke å undersøke hvilke regler som gjelder for innreise inn i Norge igjen når du skal hjem! I utgangspunktet skal alle hunder som kommer inn i Norge være chippet, ha EU-pass og fått markkur mot revens lille bendelorm. Utenom det er det ulike regler alt etter som hvilket land du returnerer fra. (Land du har vært innom skal også tas med i betrakningen). Hør med Mattilsynet.

 

No dogs sign

Vi har klart og samle litt info. Men det er viktig å ha klart at den infoen er ment som en guide og IKKE EN FASIT!

Forbudsland:

DANMARK: Gjennomreise går fint, så lenge man ikke oppholder seg unødig i Danmark, har med stamtavle/dokumentasjon/ID-papirer og lufter med munnkurv og i bånd. Men husk! De har like mange cowboyer i det statlige/lovens lange arm der som vi har her.. Så vær forsiktig. Dansk Hundelov

ROMANIA

FRANKRIKE

SVEITS* (KANTONEN GENF)  

Restriksjonsland:

SVEITS* (KANTONEN FREIBURG): En må ha bevilgning i Kantonen Freiburg, da BB blir regnet som en farlig rase.

TYSKLAND

SPANIA*

 

Vær OBS!:

MOLDOVA: Hundeloven er under revidering og boerboelen kan havne på forbudsliste.

KROATSIA: Har en lovgivning som mistenkeligjør alle pittbullterrierhunder og alle raser av bullterriertypen som ikke kommer av ren avl av FCI godkjente raser, og blandinger av disse.

KYPROS: Boerboelen er lovlig, men de har bare et fåtall av grenseporter der det er lovlig å ta inn kjæledyr, så du må passe på og reise gjennom disse. Mer informasjon om Kypros sine regler kan du finne her.

*SVEITS: Sveits er et delt land når det kommer til lovlydigheten av boerboelen. De har Kantoner som hver får bestemme sin egen hundelov. Boerboelen er lovlig i hele Sveits UNNTATT de kantonene som vi har oppført. Så du kan i utgangspunktet reise inn med lovlig hund og risikere avliving om du kjører videre inn i neste fylke/Kantone.

*TYSKLAND: Tyskland er som Sveits delt opp i mange fylker/Bundesländer som i seg selv styrer sin egen hundelov. Boerboelen er ikke ulovlig i noen av dem, men kommer inn under kategorien farlige hunder i flere av dem, og får da følgelig visse restriksjoner hengende over seg.

*SPANIA: Spania har en ganske streng hundelov. Du må ha sertifikat for å eie store sterke muskuløse hunder. Boerboelen er ikke ulovlig men kommer inn under en paragraf ll liste som i bunn og grunn høvler over ALT som er større enn en labrador. Her går det på vinkler, kort pels, styrke.. you name it.

 

 

 Boerboelsticker

 

HAR DU VÆRT UTE OG REIST OG HAR INFORMASJON SOM KAN VÆRE TIL HJELP FOR ANDRE? TA KONTAKT OG FORTELL! VI BLIR IKKE STERKERE ENN DET VI ER SAMMEN! :)