Det koster å eie Boerboel!

money-dog

Det å eie en boerboel kommer med en del økonomiske forpliktelser. Lommeboka kan ikke si nei etter at drømmehunden er kommet i hus. Det er en del praktiske utgifter, og en del feller en kan falle i. Uhell skjer og det pleier å koste.

 

Mat

Dette er hunder som blir mellom 45-75+kg. Uansett hvilken type fôr du velger å gå for så vil det gå en del penger i magen på en boerboel.

 

I Norge er det lovfestet at alle hunder skal sikres i bilen.

Alle fastmonterte bilbelter i bil er krasjtestet og godkjente. Det er derimot IKKE ”sikkerhetsseler” til hund som selges over en lav sko i diverse butikker for dyr. En nylig utført test viste at et overveldende flertall av slike seler overhodet ikke tålte påkjenningen en slik sele får gjennomgå ved en eventuell krasj. Og det blir hvert fall ikke bedre med en boerboel innabords. For det første så er det stor fare for at hunden kan bli skadet. For det andre er det ikke mye ønskelig å få en boerboel på 60 kg i nakken

Sjekk denne linken og du kommer til å få bakoversveis når du ser vekten din ”lille” kosehund får når høy fart plutselig blir full stopp: Tyngre enn du tror!

DET SIKRESTE FOR HUND I BIL ER BUR! Og skal du ha et som passer din boerboel så kan det raskt fly noen tusenlapper. Det finnes mange utmerkede typer bilbur for våre boerboeler. Du må bare finne en som passer til din bil og bruk. Hør med andre boerboeleiere hvilke erfaringer de har. Besøk gjerne siden våres på facebook og spør der.

En fin og oversiktlig artikkel om sikring av hund i bil: Påbudt å sikre hunden.

Vi i Norsk Boerboel har laget en liten oversikt over veldig greie kvalitetsbilbur. Her kan du lese om de forskjellige typene/produsentene og gjøre opp din egen mening: Hundebur.

 

Er du beredt på et veterinærbesøk?

Utenom de vanlige vaksiner og kontroller/helsesjekker, så er det mye uforutsett som kan skje. Da er det greit med et par, tre titusener i baklommen ikke sant? For det har vi jo alle, eller? Det er da det kommer godt med å ha forsikret boerboelen din. Er du klar for å eie en boerboel, så er det nesten en forutsetning at du er klar for å ha den forsikret også. Den minste ting kan bli fryktelig dyrt om du skal betale alt ut av egen lomme. Om ting mot all formodning skulle finne på å skje i helgen for eksempel, da kan du fort bli 5-10tusen fattigere bare på et blunk. Og hvis det skulle være så galt at hunden skulle bli ordentlig syk, så sitter du der med skjegget i postkassa om du ikke har en forsikring i ryggen. Det er hunden som blir den virkelig lidende parten der. Om du må betale for medisiner og utstyr kommer helt an på hvilken forsikringsavtale/egenandel du har. Smertestillende, antibiotika og penicillin må du som regel legge ut for selv.. Med en 60 kgs kropp som skal behandles så blir det noen kroner der også.

Nå finnes det en hel jungel der ute med forskjellige forsikringsselskap, som igjen har ulike typer forsikringer innad i selskapet, i forhold til hva du ønsker å gardere deg mot. Det er en rekke selskaper som ikke anerkjenner boerboelen som egen rase men som blanding. Da er det viktig å sjekke at du får dekning for dine ønsker. Det er ikke selvsagt at en blandingsforsikring har samme innhold som en etablert raseforsikring.

 

Ghola veterinær liten

(Denne lille lekeskaden skjedde på en søndag, og kom på hele 8000kr med over 1800kr i medisiner oppå der igjen..)

 

*Sjekk ut vår oversikt over de ulike elementene du bør være klar over ved tegning av forsikring her.

 

Diverse utstyr

Din nye kompis skal ha halsbånd, kobbel, matskål, vannskål osv. Utstyr til større hunder er naturlig dyrere, og kvaliteten bør være god, slik at det holder til en hund av denne størrelsen.

Det er ikke så viktig om du ikke kjøper en superduperdyr hundeseng, men den bør ha en fast plass å ligge på som bare er dens egen, noe som gir trygghet og stabilitet i en helt ny travel menneskehverdag.

Det har tidligere vært en utfordring å finne halsbånd/seler som holder på store hunder, men det har kommet mange gode alternativer de siste årene. Bare sørg for at du finner noen som har gjennomført kvalitet som holder. (Det nytter for eksempel ikke at selve båndene er kraftige og bra sydd hvis koblinger og ringer er boss..)

Og det er flust av oss som har oppdaget at noen boerboeler har et sterkere tyggebehov enn andre. Det er ikke en umulighet at du kommer over en del saker og ting etter hvert som har avgått med tyggedøden. Dette er så klart ikke alltid like lett å gardere seg mot. Noen går utover lommeboka andre ikke. Men ha det i bakhodet likevel..

Det kan være vanskelig å finne tyggeleker som faktisk holder det de lover. Boerboelen ligger som regel alltid ett skritt foran. Som sagt tidligere, de kan være noen heftige tyggere.. Noen bare koser seg med leken sin, mens andre er på Mission Kill Leke, og de gir seg ikke før oppdraget er utført.

Her er det også bare å høre med andre BB eiere hva de har erfaring med og hva de kan anbefale. Bruk gjerne vår FBside.

 

Men når det er sagt.. så er det noe som heter seg at du kan ikke kjøpe kjærlighet, men du kan kjøpe en boerboel.. og det er jo nesten det samme.. :)

Kjærlighet